10.08.2017

Kuran Kursu Yıl Sonu Şenliği

Ardahan İl Müftülüğü Yaz Kuran Kursları yıl sonu şenliği tertip edildi. Programa Ardahan Valisi Mehmet Emin BİLMEZ, Ardahan Milletvekili Orhan ATALAY, Ardahan Belediye Başkanı Faruk KÖKSOY, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER, Ardahan İl Müftüsü Şaban KONDİ, Ardahan Emniyet Müdürü Ayhan TAŞ, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Aziz BOZ, İl Nüfus Müdürü Yusuf MERCAN, daire amirleri, STK’lar, Ardahan İmam Hatip Platformu, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şaban KONDİ; bugün müstesna bir gün yaşıyoruz. Zira geleceğimizin teminatı gençlerimiz Cami ve Kuran kurslarımıza gelerek bizleri mutlu ettiler. Sevgi kardeşlik ve birlik merkezleri olan camilerimiz gençlerimizle çiçek açtı. Yaz Kuran kurslarının milletimizin geleceğini inşa edecek gençlerimize, milli ve manevi değerlerini öğreten önemli merkezler olduğunu belirten KONDİ velilere katılımcılara emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Programda halat çekme, yumurta taşıma, çuvalla yürüme, mendil kapmaca gibi geleneksel oyunlar sergilendi. 2017 Yılı Yaz Kuran kursları Dini Bilgiler yarışmaları iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. 1. Aşamada her ilçe kendi birincilerini seçt. Ardahan Merkez ilçede erkekler ve kızlar kategorisi ayrı ayrı yapıldı. Ardahan Merkez ilçede dereceye giren öğrenciler 1. Resul SUBAŞI(Değirmenköy Cami) 2. Yiğithan KORKMAZ (Merkez Cami) 3. Emir Efe YILAN (Site Cami) Merkez ilçede dereceye giren kız öğrenciler: 1.Esila Sevda YILDIZ (Dervişbey Cami) 2. Nisa Güneş KOÇAK (Karagöl Mah. Kuran Kursu) 3. Zehra KARABACAK(Ordu Cami Kuran kursu). İlçelerde birincilerini belirledikten sonra Ardahana İl finali Merkez Cami toplantı salonunda yapıldı. İl finalinde dereceye giren erkek öğrenciler 1. Resul SUBAŞI (Değirmeli Kuran Kursu) 2.Ahmet Emin İSLAMOĞLU 3.Mehmet Emin KARAGÖZ İl finalinde dereceye giren kız öğrenciler: 1. Esila Sevda YILDIZ (Dervişbey Cami)  2.Elif Nurhayat ERASLAN (Çıldır Yukarı Canbaz köyü Kuran Kursu) 3. Esra ÇELENK (Göle Balçeşme Köyü Cami Kuran Kursu). Dini Bilgiler Yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından tüm öğrencilere tişört hediye edildi.

Programda bir konuşma yapan Vali Mehmet Emin BİLMEZ; çocuklarımız bizim geleceğimizdir, onları milli ve manevi değerlerine göre yetiştirmek için elimizdeki bütün imkanları seferber edeceğiz. Millet olarak her alanda kendini yetiştiren bilgili gençlere her zamankinden daha çok bugün ihtiyacımız vardır. Gençlerimizin yetişmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığımıza, müftülüğümüze ve Din görevlilerine çok önemli görevler düşmektedir diyerek programı organize eden İl Müftülüğüne ve katılımcılara teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan Ardahan Milletvekili Orhan ATALAY; böyle bir programda olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Çocuklara yönelik Din Eğitimin önemine dikkat çeken ATALAY çocuklar bizim geleceğimizdir, onların doğru bilgileri doğru kaynaklardan almalarını sağlamamız lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler bu amaca yönelik önemli görevler yürütmektedir. Çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine göre yetiştirmek için gayret etmektedir. Allah bütün yavrularımızı vatanına, milletine faydalı evlatlar eylesin. Programı hazırlayan başta Sayın İl Müftümüze, hocalarımıza, velilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim diyerek konuşmasını tamamladı.

Programda kısa bir konuşma yapan Ardahan Belediye Başkanı Faruk KÖKSOY'da geleceğimizi emanet edeceğimiz siz çocuklarımız yarının büyükleri olacaksınız. Cami ve Kuran Kurslarında dini bilgileri temel ve Sahih kaynaklardan öğrendiniz. Sizleri yetiştiren anne-babalarınıza, öğretmenlerinize ve hocalarınıza çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonrasında tüm katılımcılara yemek ikram edildi.