05.10.2017

Cami, Şehir ve Medeniyet Temalı Konferans verildi.

2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Ardahan İl Müftülüğünün “Cami, Şehir ve Medeniyet” temalı programı Ardahan Belediye Başkanı Faruk KÖKSOY, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YIKILMAZ, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER, Ardahan Vali Yardımcısı Salih KALKAN, İl Emniyet Müdürü Ayhan TAŞ, İl Müftüsü Şaban KONDİ, İl Genel Meclis Başkanları, Parti Başkanları, Kurum Amirleri, Emekli İmamlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve halkın katılımıyla  Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi konferans salonunda yapıldı. Program Diyanet İşleri Başkanlığının Cami, Şehir ve Medeniyet temalı sinevizyon gösterimi ile başladı. İl Müftüsü Şaban KONDİ’nin açılış konuşmasıyla ile devam etti. Programa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki SAYAR konuşmasında İslam medeniyetinin Cami merkezli olduğunu ve İslam toplumunun Cami, ezan ve namazsız düşünülmeyeceğini, ezanın bir ülkenin nişanesi olduğunu, medeniyetimizin Camilerden ayrı düşünülmeyeceğini belirterek konuşmasını tamamladı. Program Ardahan Vali Yardımcısı Salih KALKAN’ın Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki SAYAR’a plaket takdimi ile sona erdi.