07.12.2017

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Tarafından Müftülük Personeline Evlendirme Mevzuatı Programı Uygulandı.

03.11.2017 Tarih ve 30229 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanarak Yürürlüğe giren 7039 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5490 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin ikinci fıkrasına “dış temsilciliklere” ibaresinden sonra gelmek üzere “, il ve ilçe müftülüklerine” ibaresi eklenmiştir. Bu değişiklikle İl ve İlçe Müftülüklerine evlendirme yetkisi verilmiştir.  Bu çerçevede İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından İl ve ilçelerde evlendirme iş ve işlemlerini yapacak olan personele yönelik “Evlendirme Mevzuatı Eğitim Programı” düzenlendi. Programa İl Müftüsü Dr. Şaban KONDİ, İl Müftü Yardımcısı Turğut TOPALOĞLU, Göle İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin ULUÇINAR, Posof İlçe Müftüsü Osman GÜNEŞ, Hanak İlçe Müftüsü Metin DERTLİ, Çıldır İlçe Müftüsü Mehmet CEBECİ ve Damal İlçe Müftüsü Mahmut MAHMUTOĞLU katıldı. Ayrıca Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Eyüp KALKAN ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Kısım Şefi Burak YILMAZ da katıldı.