16.07.2018

Ardahan’da 15 Temmuz Kutlamaları

Ardahan’da 15 Temmuz’un ikinci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, Sabah namazıyla birlikte başladı.

Sabah namazında şehitler için dua edilmesinin ardından etkinlikler, Vali Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, İl Müftü Vekili Turğut Topaloğlu ve vatandaşların, Şehitlik ziyaretiyle devam etti. Ziyaret, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için kuranı kerim okunarak başladı. İl Müftü Vekili Turğut Topaloğlu’nun ettiği dua ile devam eden program sonunda şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Şehitlik ziyaretinin ardından Merkez camiinde İl Müftülüğümüzün organizesiyle şehitler için mevlid okundu.

Gündüz yapılan etkinliklerin ardından akşam Ardahan Valiliği tarafından İl Müftü Vekili Turğut Topaloğlu’nun da katıldığı şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi. Yemeğin ardından Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve eşi Cevriye Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Müftü Vekili Turğut Topaloğlu, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar, Kongre binası önünden, milli egemenlik parkına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından şehitler için kuranı kerim okunarak İl Müftü Vekili Turğut Topaloğlu tarafından dua edildi.
Yoğun yağmur altında şehitler için yürüyen Ardahan halkı, daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Boğaz Köprüsünden yaptığı konuşmayı meydandan canlı olarak izledi.
15 Temmuz gecesi yaşanan ve halkın demokrasi zaferini anlatan sinevizyon gösterilerinin izletildiği programda, İl Müftülüğü ilahi gurubu tarafından ilahiler okundu, Ardahan Üniversitesi Müzik bölümü öğrencileri de türküler söyledi.
Programın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, Ardahan genelindeki bütün camilerde saat 00:13’te sala okunmasının ardından demokrasi nöbeti tutmaya başladı.