16.03.2015

Hizmet İçi Eğitim Kurslarına Denetleme

Çıldır ve Hanak İlçe Müftülüklerimiz İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlara yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenledi. Personelin mesleki açıdan bilgi ve deneyimini artırmaya yönelik açılan kursları denetleyen İl Müftümüz Aytekin YILMAZ, yapmış olduğu konuşmasında açılan bu kursların önemine vurgu yaparak, verilen emeklere karşılık her personelin temsil ettiği göreviyle ilgili üstün gayret ve performans sergilemesi gerektiğini söyledi. Resmi izin günleri hariç her görevlimizin köyünde kalarak beş vakit ezan okumasının ve camileri açık tutmasının zorunlu bir görev olduğunu ve sırf bunun için merkezi ezan sisteminin kaldırıldığını belirterek; her görevlimizin okuduğu ezanı yeni bir aşkla ve şevkle okumasını, vaazlara hazırlanırken temel kaynaklara inilmesini, hutbeye çıkmadan önce hutbeleri en az beşer defa okuyarak içselleştirmelerinin önemli olduğunu hatırlattı.