15.11.2019

2019 Yılı Mevlid-i Nebi Programı Düzenlendi.

2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Çıldır İlçe Müftülüğü ve T.D.V. Çıldır Şubesi tarafından 12 Kasım 2019 Salı günü Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi.
      Çıldır Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen İl Müftüsü Remzi PEHLİVAN’ın davetli olarak katıldığı programa, Çıldır İlçe Müftü Vekili ve  Hanak İlçe Müftüsü Metin DERTLİ, Kurum amirleri ve kurum çalışanları ile vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı ve Kur’an- Kerim tilavetiyle başlayan program, Çıldır İlçe Müftü Vekili Metin DERTLİ’nin  günün anlam ve önemini belirten konuşmasında 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftasının ana teması olarak belirlenen Peygamberimiz ve Aile konusun önemine değindi. Hz. Muhammed’in (SAV) insanlığın son peygamberi ve kurtarıcısı olduğuna vurgu yapan Çıldır İlçe Müftü Vekili Metin DERTLİ, “ Her yıl özlemle beklediğimiz Mevlid Kandilini bu yılda icra etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Peygamberimizin hayatını kendimize örnek almalı ve ona layık bir ümmet olmak için çaba sarf etmeliyiz. Yüce ALLAH bizleri Hz. Peygamberimizin şefaatine nail etsin” dedi.
      Program Ardahan İl Müftüsü Remzi PEHLİVAN’ın  “Hz.Peygamber ve Aile “ konulu konferansıyla devam etti. Peygamber efendimizin örnek hayatını anlatan ve evlilik problemlerine çözüm sunmada peygamber efendimizi örnek almamıza değinen Remzi PEHLİVAN dünya ve ahiret dengesini ancak Rasulullaha ittiba ile olacağını vurguladı.

Konferansın ardından Ardahan il Müftüsü Remzi PEHLİVAN’a İlçe Müftülüğümüz adına hediyesini İlçe Milli Eğitim Müdürü verdi.

Programa katılan misafirlere Gül ve Kitap hediye edildi. Programa katılanlar duydukları memnuniyeti dile getirerek bu programın düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ettiler.