11.11.2019

Ardahan İl Müftülüğü “Mevlid-i Nebi Haftası” Programı

2019 yılı “Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle İl Müftülüğümüz tarafından Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans 8 Kasım 2019 tarihinde saat: 13:30’da gerçekleştirildi.

Program Ardahan Valisi Mustafa MASATLI, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı  Dr. Burhan İŞLİYEN, İl Emniyet Müdür Vekili Arif GÜNAL, İl Müftümüz Remzi PEHLİVAN, Daire Amirleri, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, Kur’an-ı  Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle hazırlanan Sinevizyon gösterisi izlenildi. İl Müftümüz Remzi PEHLİVAN’ın açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirtmek üzere Ardahan Valisi Mustafa MASATLI konuşmalarını yaptı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı  Dr. Burhan İŞLİYEN “ Peygamberimiz ve Aile” temalı Mevlid-i Nebi Haftası konferansında:

“Bir ailenin mutlu ve huzurlu olabilmesi için Peygamber Efendimiz(s.a.s)’in aile yapısını örnek alması gerekir. Evde sevgiyi çoğaltmak için dilimize dikkat etmemiz gerekir. Peygamberimizin sünnetine uygun tatlı bir dille birbirimize hitap etmeliyiz. Evlerde teşekkür dilini geliştirmeli, selam dilini geliştirmeliyiz. Aile fertleri birbirlerine karşı yapmış olduğu davranışlara teşekkür etmeli, aile içerisindeki huzur ve mutluluğu artırmalıdır.

Mutlu ve huzurlu bir aile yapısını oluşturmak için; Allah’ın rızasını ve cennetini kazanmayı arzulamalıyız, sevgi ve merhameti esas alarak aile hayatımızı sürdürmeliyiz ve tartışma olduğu zaman problemleri mahkemelerde değil aile içerisinde sükunetle çözmeliyiz.” diyerek akıcı ve doyurucu konferansını sürdürdü.

Ardahan Valisi Mustafa MASATLI, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı  Dr. Burhan İŞLİYEN’e çiçek takdim ettikten sonra Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri arasında gerçekleştirilen Hadis Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödül takdim edilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi ve program sona erdi.

Program sona erdikten sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı  Dr. Burhan İŞLİYEN inşası devam eden Serhat Ulu Camii’nde incelemelerde bulundu. Ardından Ardahan İl genelinde görev yapmakta olan personelle bir araya gelerek personel toplantısı gerçekleştirdi.