17.06.2019

2019 Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı Düzenlendi.

17 Haziran 2019  Pazartesi günü Yaz Kur’an Kursları başladı. Çıldır Merkez Camiinde Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı düzenlendi.Düzenlenen Programa İlçe Müftüsü Mehmet CEBECİ , öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Türkiye genelinde  okulların tatil olmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun" sloganıyla 81 ilde düzenlenen yaz kur'an kursları Pazartesi günü İlçe Müftülüğümüze bağlı tüm camii ve kur’an kurslarında eğitime başladı.Peygamberimizin hayatı, ahlak, inanç esasları gibi derslerin verildiği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz kur’an kurslarına  öğrencilerimiz kayıt yaptırmaya devam ediyor. Tüm camilerimizde ve kur'an kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak gönderilen Alfabe, Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik kitapları öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtıldı.
 17.06.2019 tarihinde açılan ve 09.08.2019 tarihine kadar devam edecek olan kurslara köylerimizdeki camilerde olduğu gibi Merkez Cami’inde de  çocuklar yaz kur’an kursuna yoğun ilgi gösterdiler. Çocuklara kuran eğitiminin yanında büyüklere karşı saygıyı, küçüklere karşı sevginin de öğretildiğini  ifade eden İlçe Müftüsü Mehmet CEBECİ, kursların bu yıl daha verimli geçeceğini söyleyerek bütün ailelerin çocuklarını Kur'an Kurslarına göndermelerini istedi.