22.11.2021

İlçemizde Vaaz ve İrşat Programı Düzenlendi.

Ardahan İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ve İlimiz genelinde uygulanan 2021 Yılı II. Dönem Altı Aylık özel vaaz ve irşat programı 19 Kasım 2021 Cuma günü cuma namazından önce Çıldır Merkez, Aşıkşenlik Mahallesi, Aşıkşenlik Mahallesi Hira Nur Kur’an Kursu, Taşdeğirmen Köyü, Karakale Köyü, Yukarıcanbaz Köyü, Aşağıcanbaz Köyü, Güvenocak Köyü ve Eskibeyrahatun Köylerimizde bulunan Camilerimizde "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" teması çerçevesinde pandemi kurallarına uygun olarak vaaz ve irşat programı düzenlendi.

Düzenlen vaaz ve irşat programına Ardahan İl Müftüsü sayın Remzi PEHLİVAN, İl Müftü Yardımcıları Mikail POLAT ve Rukiye GÜRLER ULUTAŞ , Cezaevi Vaizi Kasım TUNCEL, Çıldır İlçe Müftüsü Rahmi TEMİZ, Göle İlçe Müftüsü Gökhan GIDAK, Hanak İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN, Damal İlçe Müftü Vekili Turan ÇİFTÇİ ve Posof İlçe Müftüsü Osman GÜL katıldı.

Vaaz ve İrşad Programı çerçevesinde İlçemize ziyarette bulunan Ardahan İl Müftüsü sayın Remzi PEHLİVAN ve ilçe müftülerimiz köylerimizde yapılan vaaz İrşad programından sonra , yöremizin manevi önderlerinden hak aşığı olan Aşıkşenlik'in  türbesini ve ilçemiz de yapımı devam eden ve içersinde 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu, Gençlik Merkezi, Okuma Salonu, Konferans Salonu bulunan Çıldır Yeni Cami inşaatını ziyaret ederek caminin son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundular.

İlçe Müftüsü Rahmi TEMİZ " Camimizin tezyinatına başlanacağını söyledi. Cami inşaatının biran evvel tamamlanıp vatandaşlarımızın hizmetine açılması için gayret gösterdiklerini belirtti.