02.03.2021

İLÇE MÜFTÜ VEKİLİMİZDEN İKİZDERE KÖYÜ ZİYARETİ

İlçe Müftü V. Sayın Turhan ÇİFTÇİ, İkizdere Köyü Camiine bir ziyaret gerçekleştirdi. Cuma namazı öncesi vermiş olduğu vaazda “Maneviyat İklimi: Üç Aylar” konusunda cemaate bilgiler aktardı.

Üç ayların hayatımızda ayrı bir yerinin olduğu, üç aylardan birincisi olan Recep ayı içerisinde Regaip ve Miraç kandillerinin bulunduğu, Şaban ayı içerisinde Berat gecesinin olduğu, Ramazan ayı içerisinde ise bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin olduğu, bu ayların hayatımıza bir yön verme, günahlardan ve hatalardan kurtulma fırsatlarını bizlere sunduğu, imkânlarımız ve sağlığımız elverdiği ölçüde nafile olarak oruç tutmamız gerektiği, Hz. Muhammed (sav)’in “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına ulaştır.” biçiminde dua ettiği ve bizim de bu duayı dilimizden düşürmememiz gerektiği hususlarına değindi.

Cuma hutbesini okuyup Cuma namazını kıldıran İlçe Müftü V. Sayın ÇİFTÇİ, köy halkıyla ve muhtar Sayın Onur DEMİR'le bir süre sohbet ederek camii ve lojman ihtiyaçları hakkında bilgi alıp çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Köy halkının imam-hatip isteklerini de inşallah en kısa zamanda bu köyümüze Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından imam-hatip atamasının yapılacağı ümidi içerisinde olduğunu ifade etti. İmkânlar ölçüsünde sık sık köyü ziyaret edeceğini ve köydeki cami cemaatiyle buluşmaların devam edeceğini belirten İlçe Müftü V. Sayın ÇİFTÇİ, Müftülük kapısının her zaman vatandaşa açık olduğunu dile getirerek köyden ayrıldı.