08.03.2023

DAMAL’DA “BERAT KANDİLİ” DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Rahmet damlacıklarının sağanak sağanak yağdığı, bizleri çepeçevre kuşattığı üç ayların ikincisi olan Şaban ayının on beşinci gecesi idrak edilen Berat Kandili, Damal İlçe Merkezi ve İkizdere köyü caminde düzenlenen programlarla idrak edildi.

6 Mart 2023 Pazartesi günü akşam ile yatsı namazları arası Damal İlçesi Merkez Camiinde düzenlenen program, İlçe Müftüsü Gökhan KUTLUER, Müftülük personelimiz Erdoğan KARAKAYA ve Camii İmam Hatibi Adem CANDAN tarafından gerçekleştirildi. Programda Kur’an-ı Kerim okunup tekbirler ve salavatlar getirildi. Program, yapılan sohbetin ardından dua ile sona erdi.

İlçe Müftüsü Sayın Kutluer, Berat Kandili vesilesiyle vaaz edip program sonunda din görevlileri ve vatandaşlar tarafından tüm geçmişlerimiz, şehitlerimiz ve depremde hayatını kaybeden kardeşlerimiz için okunan hatmi şeriflerin duasını yaptı. Berat; sözlükte suçtan, cezadan, borçtan kurtulma anlamına gelir. Istılah olarak Şaban ayının on beşinci gecesi Allah’ın affı ve bağışlaması neticesinde kulların günahlarından kurtulması anlamına gelir. Bu geceye; Berat gecesi, mübarek gece, rahmet gecesi, Şaban ayının ortasındaki gece, belge gecesi adları verilmiştir. Bu gece aynı zamanda Ramazan ayının müjdecisidir. Bu gecede yapılan duaların reddolunmayacağı, bu geceyi ikame etmenin ve gündüzünde de oruç tutmanın tavsiye edildiğini hadisi şeriflerden öğrenmekteyiz. Bu gecenin bir özelliği de kıblenin Mescidi Aksa’dan Mescidi Haram’a alınması yani değiştirilmesi olayıdır. Yüce Mevla’m bizleri bu geceyi hakkıyla değerlendirebilenlerden eylesin. Rızıklarımızı bol hazinesinden ihsan eylesin. Dertlilere devalar, borçlulara edalar, hastalara şifalar nasip eylesin. Cümle geçmişlerimize ve tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Ailelerimize huzur ve mutluluk versin” diyerek cemaate Berat Kandili hakkında bilgi verdi.