11.03.2024

DAMAL’DA RAMAZAN İMSAKİYELERİ DAĞITILDI

Ramazan Ayının gölgesi üzerimize düşmüştür. Ramazan; rahmet, mağfiret ve bereketiyle gelmektedir. Üç ayların sonuncusu ve on bir ayın sultanı olan Ramazan ayının rahmet yüklü bulutlarının esintilerini duymaktayız.

İlçe Müftü Vekili Eyüp KALKAN: “Ramazan ayı; orucuyla, iftarıyla, sahuruyla, mukabelesiyle, teravihiyle apayrı özellikleri ve güzellikleri olan bir aydır. Ramazan oruçlarımızı tutarak, farz olan namazlarımızı ve teravih namazlarımızı kılarak, hatimlerimizi okuyarak, mukabeleleri takip ederek bu ayı değerlendirmenin gayreti içerisinde olalım. Hz. Peygamber (sav): “Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Îmân, 28) buyurmaktadır. Dolayısıyla bizler de bu hadisi şerifin ifade ettiği bağışlanmış kulların arasına girmek için bu ayı fırsat bilelim.

Ramazan ayında özellikle namaz vakitleri ayrı bir önem kazanmaktadır. Bizler de Damal İlçe Müftülüğü olarak, vatandaşlarımız imsak ve iftar vakitleri ile diğer vakitleri daha güzel bir şekilde takip edebilsin diye İlçemize ait imsakiyeler bastırıp dağıtmak suretiyle bir hizmet yapmak istedik. Başta İlçemizdeki Kurumlar olmak üzere, esnafa, vatandaşa imsakiye dağıtımı gerçekleştirdik. Yüce Mevla, mübarek Ramazan ayını ülkemiz, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile kılsın, her türlü afetlerden bizleri korusun.” diyerek yapılan çalışma hakkında bilgi verdi.