08.04.2024

DAMAL MÜFTÜLÜĞÜNDEN YETİM VE ÖKSÜZE UZANAN EL

Türkiye Diyanet Vakfı ve Danimarka Türk Diyanet Vakfı iş birliği ile gerçekleştirilen 81 İlde 81 Öksüz-Yetim “Arife Çiçeği Projesi” kapsamında Damal İlçesinde ikamet eden öksüz ve yetimlere bayram öncesi bayram sevinci yaşatıldı.
    Ecdadımız tarih boyunca yetime, kimsesize, mağdura, mazluma kucak açmış ve onlara kol kanat germiştir, Yüce Allah Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır: “Sana ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “Harcayacağınız mal, ana-baba, yakınlar, öksüzler, yoksullar ve yolcular için olmalıdır. Hayır olarak ne yaparsanız muhakkak ki Allah onu bilir.” (Bakara 2/215)
Hz. Peygamber (s.a.v.) de şehadet parmağı ile orta parmağını ayırıp göstererek: “Benimle, yetimin işlerini üstlenen, onların haklarına riayet eden kimse, Cennette böylece beraber olacağız müjdesini vermiştir.” (Ahmed İbni Hanbel, Müsned, V, 250)
    Damal İlçe Müftülüğü olarak bizim de gayemiz, ecdadımızın bu güzel adetini devam ettirerek Bayram ruhuna uygun şekilde yetim ve öksüz yavrularımızın yüzlerini güldürebilmektir. Bu faaliyetleri gerçekleştirmemizde yardımcı olan tüm hayırseverlerimize, din görevlilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.