08.04.2024

DAMAL’DA “KADİR GECESİ” COŞKUSU

Rahmeti, mağfireti, bereketi bol olan Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi idrak edilen Kadir Gecesi, Damal İlçesindeki camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi.
       Damal Merkez Camiinde düzenlenen program, Merkez Camii İmam Hatibi Adem CANDAN ile Müftülük VHKİ Murat REÇBER tarafından gerçekleştirildi. Camilerde yapılan Kadir gecesi programlarına çok sayıda vatandaş katılarak büyük bir teveccüh gösterdi.
       Merkez Camii İmam Hatibi Adem CANDAN yaptığı vaazda şu hususlara değindi: “Kadir gecesi ile alakalı Kur’an’da aynı adı taşıyan müstakil bir sure vardır. Ayette, Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilmektedir. Bu gece ta sabah namazı vaktinin girişine kadar esenliktir, selamettir. Hz. Aişe Validemiz, Hz. Peygamber (sav)’e hitaben, eğer Kadir Gecesine rast gelirsem nasıl dua edeyim diye sorunca Efendimiz: “Allah’ım! Şüphesiz ki sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle.” diyerek, Hz. Aişe Validemiz vesilesiyle bize bu duayı öğretiyor. Dolayısıyla bizler de bu duayı dilimizden düşürmeyelim. Elimizden geldiği kadar bu duaya devam edelim. Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Bu günlerin bitmesi nedeniyle içimizde bir hüzün var. Fakat Şevval ayında imkânı olan kardeşlerimiz altı gün oruç tutarak senenin bütün günlerini oruç tutmuş gibi sevap kazanmış olurlar. Fitre ve fidyelerini vermeyen kardeşlerimiz de bir an önce vermek sureti ile yetim, garip, ihtiyaç sahibi ve yoksulların bayrama neşeli bir şekilde girmelerine katkıda bulunmuş olurlar.” diyerek vaazını tamamladı.
      Program sonunda, okunan mevlid-i şerifin ve hatmi şeriflerin duası yapıldı. Namaz çıkışında ise gelenlere ikramda bulunuldu.