Ardahan Müftülüğü

01.11.2019

Rukiye GÜRLER

İl Müftü Yardımcısı

Aslen Ardahanlı olan Rukiye GÜRLER, İlköğretimini Posof ilçesinde, Orta ve Lise eğitimini Bursa-Gemlik İmam-Hatip Lisesinde tamamladı.2001 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

2005 yılında Bursa Gemlik ilçesinde Kur’an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı.2012-2014 yılları arasında Fransa’da yurtdışı görevinde bulundu. 2015 yılında Kastamonu Azdavay ilçesinde vaiz olarak göreve başladı. Aynı yıl İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Psikoloji Bölümünde Manevi Bakım ve Danışmanlık alanında Yüksek Lisans Programına başladı.

2016-2019 yılları arasında İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 31. Dönem kursiyeri olarak ihtisas eğitimini tamamladı.

31.05.2019 tarihinde Ardahan İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başlayan Rukiye GÜRLER Arapça bilmektedir.