Ardahan Müftülüğü

07.07.2021

Mikail POLAT

İl Müftü Yardımcısı

27.06.1957 Tarihinde Ardahan İli Sulakyurt köyünde doğdu. Aynı köyde İlkokulu bitirdi. Artvin İli Ardanuç İlçesi Merkez Kuran Kursunda iki yıl okuduktan sonra 1977–1978 öğretim yılında Erzurum İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.

Okul bitiminde Çorum ili Alaca İlçesi Miyanesultan Köyüne İmam-Hatip olarak atandı.

Daha sonra 1983–1984 öğretim yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini, Bakırköy Cumhuriyet Mah. Merkez Camiinde imam hatip olarak görev yaparak bitirdi.

İlahiyat Fakültesini bitirdiğinde Sinop İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı.

Bu görevde iken 1985 tarihin de kısa dönem olarak askerlik görevini yaptı.

Asker dönüşü 1986–1992 yılları arasında Almanya da din görevlisi olarak görev yaptı.

Daha sonra Çankırı İli Korgun İlçe Müftüsü olarak atandı.

1994–2000 tarihleri arasında İzmir İl Müftülüğünde Merkez Vaizi olarak atandı,

Bu görevde iken Sarıkamış İlçe Müftüsü olarak atandı,

2002 tarihinde Manisa İl Müftü Yardımcılığı görevine,

Bu görevde iken 18.01.2007 tarihinde Manisa İli Akhisar İlçe Müftülüğüne,

14.09.2011 Tarihinde Aydın İli Didim İlçe Müftülüğüne,

Daha sonra Niğde İl Müftü Yardımcısı iken, ailevi nedenlerle kendi isteği ile Manisa İli Yunusemre İlçe Müftülüğüne Merkez vaizi olarak atandı.

Görevine devam ederken Ardahan İl Müftülüğüne İl Müftü Yardımcısı olarak ataması gerçekleşti, 05.07.2021 tarihinde görevine başladı.

Değişik dergi ve gazetelerde makaleleri ve yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır.

Evli, iki kız, bir erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.