11.11.2020

MÜFTÜLÜKTEN KONFERANS

Aile içi şiddetin önlemesinde “Dini Referanslar” konusunda Ardahan İl Müftülüğü Vaizi Eyüp KALKAN tarafından bir konferans verildi.

Damal İlçe Jandarma Komutanlığında; Hanak ve Damal ilçelerinde görev yapan personele yönelik aile içi şiddetin önlemesinde “Dini Referanslar” konulu konferans, İl Müftülük Vaizi Eyüp KALKAN tarafından verildi.

Sayın KALKAN vermiş olduğu konferansta; insanların eşit olarak yaratıldıkları, üstünlüğün takvada olduğu, kadının İslam dininin gelmesiyle birlikte değerli olduğu ve hukuki güvenceye kavuştuğu, ailede huzur ve mutluluğun elde edilmesi için 5S formülünün (sevgi, saygı, sadakat, samimiyet, sabır) çok önemli olduğu, özellikle kadınlarla iyi geçinilmesi konusunun Kur’an-ı Kerim-in (Nisa, 4/19) emri olduğu konularına değindi. Konferans hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.