12.11.2020

ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN SAKINDIRMAK

Ardahan ilinde “Sağlıklı Nesiller El Ele Projesi” gerçekleştirildi. Sekretaryası Ardahan İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan proje; İl sağlık Müdürlüğü, Ardahan İl Müftülüğü ve Yeşilay Derneği’nden alanında uzman personelin katılımıyla tüm il genelinde yapıldı.

Daha önceden tespit edilen yerlere gidilerek ilgili kişilerle görüşme yapılmış, geleceğimizi emanet edeceğimiz kişilerin sağlıklı bir şekilde yetiştirilmeleri için üzerimize düşen vazifelerin neler olduğu üzerinde durulmuştur.

Ardahan İl Müftülüğünden katılan İl Vaizi Eyüp KALKAN şu hususlar üzerinde durmuştur: “Allah (cc) birtakım şeyleri helal, bir takım şeyleri de haram kılmıştır. Kur’an-ı Kerim’de bütün zararlı şeyler tek tek sayılmamış genel hatları ile kötü, pis, insan sağlığına zarar veren şeyler vb. haram kılınmıştır. Kişiler, İslam Dini tarafından yasaklanmış olan şeyleri yaptıklarında; kendi bedenlerine karşı olan görevlerini yerine getiremeyecekleri, paralarını haram olan şeylere harcayacakları, ailelerini ve çocuklarını ihmal edecekleri, gayrı meşru yoldan para kazananlara yardım edecekleri, akıl sağlığı yerinde olmayacağı için kendisini yaratan Yüce Mevla’ya karşı olan görevlerini tam manasıyla yapamayacakları vb. hususlara değinerek, özellikle çocuklara ve gençlere gereken önemimin gösterilmesi, bu dönemlerin kimlik arayışı dönemi olduğu ve hassas bir geçiş noktası olduğu, ailelerin ve büyüklerin çokça dikkatli olmaları ve çocuklarının kimlerle arkadaşlık yaptıklarına dikkat etmeleri gerektiği noktasının çok önemli olduğunu dile getirdi. “Kişi dostunun dini üzeredir. Bu yüzden her biriniz, kiminle dostluk ettiğine dikkat etsin.” buyuran Hz. Peygamber (sav)’nin hadisi şerifinin bu manada çok önemli bir husus olduğunun altını çizdi. 2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasının “Peygamberimiz ve Çocuk” olduğunu anımsatarak çocuklar üzerindeki sorumluluğumuzun çok büyük olduğunu dile getirdi.