18.12.2020

Serhat Ulu Camisinde İlk Cuma Namazı kılındı

Temeli 7 yıl önce atılan, Ardahan ilinin yeni gözdesi Serhat Ulu Cami de ilk Cuma Namazı kılındı.

Ardahan İl Müftülüğü tarafından covid-19 salgın hastalığına karşı gerekli tedbirler alındı. Maske, mesafe, seccade ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde camii içerisine alınan vatandaşlar, Serhat Ulu Camine yoğun bir ilgi gösterdi.

Serhat Ulu Camisinde ilk Cuma namazı kılınması münasebetiyle Ardahan İl Müftüsü Remzi PEHLİVAN,  Cuma Namazını kıldırdı ve hutbe irad etti.

Müftü PEHLİVAN Cuma sohbetinde: “Camilerin ve mescitlerin dinimizde ki önemine değindi. Cami ve mescit yaptırmanın ve yapılmasına ufakta olsa vesile olmanın ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Ardahan ilinde yapılan Serhat Ulu camisininde, vatandaşların katkılarıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapıldığını belirtti. Vatandaşların katkılarıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Türkiye’de ve Dünya’da Serhat Ulu Cami gibi birçok eser yapıldığını ve buna benzer eserleri yine bizlerin yardımlarıyla yapılmaya devam edeceğini belirtti. Serhat Ulu Camisini yaptıranlara ve yapılmasına ufakta olsa katkıda bulunanlara teşekkür etti.”