25.03.2021

Din görevlileri vatandaşın yanında

Göle İlçe Müftülüğü, “Bedenleri Üşüten Karelerden, Gönülleri Isıtan Karelere” projesiyle her daim vatandaşın yanında olmaya devam ediyor.
Covid-19 (koronavirüs) salgın hastalığını ülkemizde etkisini bir yıldır sürdürmeye devam ediyor. Salgın hastalık insanların psikolojilerini ve durumlarını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Kış mevsiminin Ardahan ilinde etkili bir şekilde devam etmesi hayatı daha da zorlaştırmıştır.
Göle İlçe Müftülüğü “Bedenleri Üşüten Karelerden, Gönülleri Isıtan Karelere” projesiyle, yerel esnafı ziyaret ediyor ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolisi hazırlatıyor.
Göle İlçe Müftüsü Sami TÜRKEL projeyle ilgili şunları söyledi: “Koronavirüs salgın hastalığı ve kış mevsimi etkisini sürdürmeye devam etmektedir. Göle Müftülüğü olarak başlattığımız projeyle hem vatandaşları ziyaret ediyor hem de ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolisi hazırlatarak ekonomilerine destek oluyoruz.
Bu zorlu günlerde el birliği yapmak ve birbirimize yardımcı olmak hem insanlığımızın hem de dinimizin emirlerindendir. Bu nedenle bizlere düşen hem görev adamı hem de gönül adamı olmaktır.
Bizlerde başlattığımız bu projeyle gönül adamı olmaya çalışıyoruz.
İlçe Müftülüğü olarak ihtiyaç sahibi vatandaşları belirliyor ve hazırlattığımız yardım kolileriyle yardımda bulunuyoruz. Yapılan yardımlarla yerel esnafın ekonomisine katkı, ihtiyaç sahibi ailelere ise sıcak bir yuva oluyoruz.
Bu projeyle görüyoruz ki: Din görevlisi olmak cami içi ve dışı fark etmeden her daim vatandaşın yanında olmaktır. Mesai ve risk gözetmeksizin her daim görevde olmaktır.”