30.03.2021

Yarışma ödülünü İdlib'e bağışladı

"On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal" adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenci ödülünü İdlib'e bağışladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un gençler tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla "On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal" konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenledi.

Ardahan İl Müftülüğü organizesinde yapılan liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren Ardahan Salim Dursunoğlu Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Bünyamin KALKAN ödülünü İdlib'e bağışladı.

İl Müftüsü Remzi PEHLİVAN, Türkiye Diyanet Vakfı adına bağışı kabul etti.

Mehmet Akif Ersoy'un anısı gözlerinde canlandığını belirten Müftü PEHLİVAN; Akif’in nesli her daim hakkın ve hakikatin yanında olacaktır. Mazlumları gözetecek, ihtiyaç sahibi insanlara nerede olursa olsun yardım eli uzatacaklardır. Bizler de görüyoruz ki; büyüğüyle küçüğüyle İdlib'de ki mazlum kardeşlerimizin dertleriyle dertleniyoruz. Fırsatını buldukça elimizdeki en ufak yardımı kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Allah bu gönlü bol kardeşimizden razı olsun.

Bünyamin KALKAN; Mehmet Akif Ersoy'u anlamak istiyorsak onun izinden gitmemiz gerekir. O, kutsal bir dava için ödülünü almayıp nasıl bağışladıysa bizlere yakışan da onun gibi davranmak olurdu. Bizden daha mazlum, bizden daha ihtiyaç sahibi insanlar varken bize yakışan onlara yardım eli uzatmaktır. Allah-u Teâla mazlum ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eylesin. Bizlere ise Akif'lerin izinden giderken, Asım'ın nesli olabilmeyi nasip eylesin.