09.09.2021

Tashih-i Huruf Kursu Kursiyer Seçme Sınavı yapıldı

Ardahan İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Tashih-i Huruf Kursu'na katılacak adaylara yönelik "Tashih-i Huruf Kursu Kursiyer Seçme Sınavı" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca; Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek ve Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla belirli aralıklarla "Tashih-i Huruf Kursu" düzenleniyor.

Bu kapsamda Ardahan İl Müftülüğü, "Tashih-i Huruf Kursu Kursiyer Seçme Sınavı" düzenledi.

Sözlü / mülakat şeklinde gerçekleştirilen sınava katılan din görevlileri ter döktü.

Adaylar; Kur'an-ı Kerim'i yüzüne ve ezbere okuma becerisi, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyeti noktasında değerlendirmeye tabi tutuldu.

Yapılan değerlendirme sonucunda 70 ve üzeri puan alan adaylardan başarı sırası komisyon tarafından belirlendi.

Sınav sonunda kursa katılmaya hak kazanan din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığınca 6 ay süreyle eğitime tabi tutulacak.