15.10.2021

İl Müftülüğü "Ahilik ve Helal Bilinci" konulu resim yarışması düzenlendi

Ardahan İl Müftülüğü, “2021 Ahi Evran Yılı” etkinlikleri kapsamında “Ahilik ve Helal Bilinci” konulu resim yarışması düzenledi.

Ardahan İl Müftülüğü, Ahilik teşkilatının üstün ahlaki değerlerinin toplum nezdinde önemsenmesi; Ahilik teşkilatının kurucusu, İslam alimi Ahi Evran-ı Veli’nin anılması amacıyla ortaokul öğrencilerine yönelik “Ahilik ve Helal Bilinci” konulu resim yarışması düzenledi.

İl Müftülüğü, resimlerin incelenmesi ve dereceye girecek eserlerin belirlenmesi için alanında uzman kişiler tarafından komisyon oluşturdu.

Komisyonun incelemeleri sonucunda;

Hanak Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rabia Naz Taşdemir birinci,

Ardahan'da "Ahilik ve Helal Bilinci" konulu resim yarışması düzenlendi

Merkez Halit Paşa Ortaokulu öğrencisi Dilara Yıldırım ikinci,

Hanak Sadiye ve Abdullah Tan Ortaokulu öğrencisi İdil Naz Karataş üçüncü oldu.

İl Müftülüğü, yarışmaya başvuran öğrencilere teşekkür, dereceye girenleri ise tebrik etti. Bu tür yarışmaların İslam aleminde ahilik bilinci oluşturması temennisinde bulundu.