18.10.2021

Mevlid Gecesi Dualarla İdrak Edildi

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid Gecesi Ardahan’da dualarla idrak edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl, Mevlid Kandilini içine alan haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlamaktadır. Her yıl bir tema çerçevesinde kutlanan haftanın bu yılki teması ise “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlendi.

Mevlid Kandili münasebetiyle Ardahan genelinde ki camilerde düzenlenen programlarda “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konusu işlendi. Peygamber Efendimizin şahsında temayüz eden ahlaki değerleri, bilhassa ahde vefası ve sadakati konu alındı. Programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi, ilahiler seslendirildi ve İslam dünyası için dualar edildi.

Mevlid kandili dolayısıyla, Ardahan İl Müftülüğü Karagöl Caminde program düzenledi. İl Müftüsü Remzi Pehlivan Karagöl Caminde düzenlenen programa iştirak etti.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif okundu, Kur’an kursu öğrencileri ilahiler söyledi. İl Müftüsü Remzi Pehlivan vaaz ve dua etti.

Peygamberimiz ve Vefa Toplumu konusunu işleyen Müftü Pehlivan: “Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu olarak belirlemiştir.

Vefa kelimesinin sözlükte iki anlamı vardır. Birincisi bağlılık, ikincisi sözünde durmak, vadettiklerini yerine getirmek anlamında kullanılmaktadır.

Peygamberimizin ve Peygamberlerin hayatlarında birçok vefa örneği vardır. Bizler Allaha karşı vefalı olmalıyız. Hazreti İbrahim ateşe atıldığında Allah’a karşı vefasını yani bağlılığını nasıl göstermişse bizlerde aynı şekilde göstermeliyiz.

Bizler vefamızı Peygamber Efendimize, kulluğumuza, davamıza, ümmete ve anne-babamıza göstermeliyiz.

Bu vesileyle Ardahan İl Müftülüğü olarak halkımızın Mevlid Kandilini ve Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik eder, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.” ifadelerini kullandı.