30.05.2022

Çıldır’da öğrenciler ödüllendirildi

Ardahan Çıldır İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde öğrencilere yönelik “Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması” düzenlendi.

Çıldır İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hz. Peygamberin hayatının öğrenilmesi ve hayatlarında rol model olması amacıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması" düzenledi.

321 öğrencinin katıldığı yarışma sonucunda ortaokul ve lise kategorisinde ilk 10’a giren öğrencilere yönelik ödül töreni düzenlendi.

İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen törene, Çıldır Kaymakamı Fatih Bayram, Ardahan İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, İlçe Müftüsü Rahmi Temiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yazıcı, İmam-Hatip Lisesi Müdürü Korhan Karakaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Müftüsü Rahmi Temiz’in açılış konuşmasının ardından öğrencilere hitap eden Kaymakam Fatih Bayram, “Peygamber Efendimiz’in hayatının öğrenilmesi ve rol-model olarak Peygamberimizin örnek alınması gerektiğine vurgu yaptı. Sınava giren öğrencilere teşekkür, dereceye giren öğrencileri ise tebrik etti.”

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, “Bu tür yarışmalarda asıl olan Peygamber Efendimiz’in hayatını öğrenmektir. İlçe Müftülüğünün ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün gayesi ve amacı da budur. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve sınava giren öğrencilere teşekkür ederim.” dedi.

Dereceye giren 20 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.