02.06.2022

Ardahan'da 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu tanıtıldı

Ardahan İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ardahan Şubesi “2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde tanıtım ve istişare toplantıları düzenleniyor.

Bu kapsamda Ardahan İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Ardahan Şubesi koordinesinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanı Erdal Ertorun konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü salonunda gerçekleşen toplantıya, İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, ilçe müftüleri, şube müdürleri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, “ Ardahan İl Müftülüğü olarak “Vekaletle Kurban   Organizasyonu’nun” il genelinde daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla gayret edeceğiz.” dedi.

Akabinde, Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde gerçekleşen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı" izlenildi.

Basın açıklamasında bulunan Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2022 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonuyla vekaleten kestirecek vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatlarını açıkladı.

Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekalet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 2 bin 250 lira, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 1800 lira olarak belirlendi.

Vekaletle kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşlar başvurularını 9 Temmuz 2022 tarihine kadar il ve ilçe müftülükleri üzerinden yapabilecek. Ayrıca bağışlar tdv.org.tr ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrim içi (online) olarak da yapılabileceğini aktardı.

Ardından kürsüye davet edilen Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanı Erdal Ertorun ise, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının emanet bilinciyle hareket ettiğini belirterek, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurban bağışında bulunabileceğini belirtti. Yapılan bağışların yurtiçinde ve yurtdışında mağdur ve masum insanların umudu olduğunu dile getirdi.