18.06.2022

Vekaletle Kurban Organizasyonu Ardahan’da tanıtıldı

Ardahan İl Müftülüğü tarafından vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla kurum ve kuruluşlara ziyaret düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve vekaletle kurban bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Ardahan İl Müftülüğünce kurum ve kuruluşlara ziyaret düzenleniyor.

Bu kapsamda Ardahan Valisi Hüseyin Öner’i ziyaret eden İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi verdi.

Öner, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın vekaletle kurban kesimi konusunda güçlü bir alt yapıya sahip olduğunu vurguladı. Kurban ibadetinin doğru ve güvenli bir şekilde yerine getirildiğini belirterek, vatandaşların gönül rahatlığıyla vekaletle kurban verebileceğini sözlerine ekledi.

Erenay, “Vekaletle kurban kesimi konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla kurumlara ziyaretler düzenliyoruz. Toplumun tüm kesimine Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın, vekaletle kurban kesiminde izlediği şeffaf, doğru ve güvenli yolu anlatıyoruz. Başkanlığımız ile vakfımız kurbanın her aşamasında dikkat ve hassasiyetle hareket ediyor, kurban kesimlerinin öncesinde ve sonrasında bağış sahibini şüpheye mahal bırakmayacak şekilde bilgilendiriyor. Kurban etlerini ülkemizde ve yeryüzünün en muhtaç coğrafyalarında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.” dedi.