30.06.2022

Ardahan’da din görevlileri yarıştı

Ardahan’da din görevlileri arasında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma, Etkili Hutbe Sunumu ve Hadis Ezberleme Yarışması" tamamlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma, Etkili Hutbe Sunumu ve Hadis Ezberleme Yarışması" Ardahan İl Müftülüğü Serhat Ulu Camii’nde gerçekleştirildi.

Ardahan İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen yarışmada Ardahan'ın ilçelerinde dereceye giren din görevlileri, ezanı en güzel şekilde okuyabilmek, etkili hutbe irad edebilmek ve hadisleri en güzel şekilde ezberleyebilmek için yarıştı.

İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay’ın başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda "Ezanı Güzel Okuma" kategorisinde İnönü Mahallesi Site Camii Müezzin Kayyımı Ali Kaya, "Etkili Hutbe Sunumu" kategorisinde Lehimli Köyü Camii İmam Hatibi Abdulkadir Akbez, “Hadis Ezberleme” kategorisinde Yukarı Kurtoğlu Köyü Camii İmam Hatibi Muhammed Şerif Baştürk birinci oldu.

Din görevlilerini tebrik eden İl Müftüsü Erenay, “2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen din görevlileri arası yarışmalarına katılan personelimize öz güvenlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Birinci olan din görevlilerimize de bölge yarışmasında başarılar diliyorum.” dedi.

Yarışmacılara, Erenay ve komisyon üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.