28.09.2022

Ardahan’da ‘intiharı önleme’ semineri

Ardahan İl Müftülüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle ‘İntiharı Önlemede Farkındalık Eğitimi’ semineri düzenlendi.

İlimizde intihar olaylarının artması sebebiyle, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kur’an kursu öğreticilerine, manevi danışmanlara ve kurumumuzda görev yapan çeşitli koordinatörlere İl Müftülüğü toplantı salonunda  “İntiharı Önlemede Farkındalık Eğitimi ” semineri yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Psikolog Naime Dinç ve Psikolog Bilgenur Tekin, semineri slaytlar eşliğinde sundu. Ardahan il genelinde gerçekleşen intihar olaylarını sayılar eşliğinde aktaran Psikologlar, kişilerdeki intihar belirtilerinin neler olduğunu, intihar olaylarına karşı nasıl bir önlem almamız gerektiğini akıcı bir şekilde aktardılar.