09.01.2023

Müftü Erenay: 4-6 yaş grubu eğitimi önem arz etmektedir

Eğitime Destek Platformu (EDEP) değerlendirme toplantısı Ardahan Valisi Hüseyin Öner’in katılımıyla gerçekleşti

Eğitime Destek Platformu (EDEP) Ocak ayı toplantısı, Diyanet Vakfının ev sahipliğinde, Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Camii Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıda çözüm önerileri ile alakalı konuşma yapan İl Müftüsü Erenay: 4-6 yaş grubu eğitimi gerçekten önem arz etmektedir. Manevi değerler ile yetişen çocuklarımız Kur’an’ı, Peygamberini, dini bilgilerini ve ahlaki bakımdan almış olduğu eğitim ile sarsılmaz bir eğitim görme imkânlarına sahipler. Bu eğitimi de Diyanet İşleri Başkanlığımızın neredeyse Türkiye’nin her yerinde açmış olduğu 4-6 yaş Kur’an kursları gelişerek yerine getirmektedir. ”dedi

Ardahan'ın Eğitim durumunun konuşulduğu, istişarelerin yapıldığı, 2022 yılı değerlendirme, 2023 yılı planlama toplantısına, Ardahan Valimiz Sayın Hüseyin Öner, Platformun Ardahan sorumlusu Dr. Mukadder Arif Yüksel, İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, , İl Müftü Yardımcısı Rahmi Temiz, Kültür, Nüfus ve Afad il müdürleri, İlim Yayma, Diyanet Vakfı ve Tügva başkanları,  İlçe Müftüleri, Okul Müdürleri ve STK temsilcileri katıldılar.