31.05.2023

Aslantaş: Yardım ve dayanışmanın, kardeşlik şuurunu pekiştirmenin adıdır “Kurban”

Ardahan İl Müftülüğü il ve ilçe müftülük personellerine yönelik “2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirdi.

Toplantıya İl Müftü Vekili Dr. Mustafa Demir, İl Müftü Yardımcısı Rukiye Gürler Ulutaş, Şube Müdürleri, İlçe Müftüleri, Din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Bu kapsamda düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş konuşmacı olarak katıldı.

Kurban bağışının insanlık için önemine vurgu yapan, yapılan bağışların ve zekatların kardeşliğimizi daha da fazla kuvvetlendirdiğini ifade eden Ardahan İl Müftü Vekili Dr. Mustafa Demir, katılım sağlayan tüm personele teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının kesiminden dağıtımına kadar 1993 yılından itibaren edindiği tecrübeler sayesinde bu işi profesyonel olarak yerine getirdiğini ifade eden Aslantaş, “Kurban bağışına sıradan bir bağış olarak bakmamalıyız. Kurban sadece kan akıtıp ondan istifade etmek değildir. Yardım ve dayanışmanın, kardeşlik şuurunu pekiştirmenin adıdır kurban. Bu sebep ve amaçla sorumluluğumuzun bilincinde olup, çevremize vekalet yoluyla kurban ibadetini en güzel şekilde anlatmamız gerekmektedir. Vatandaşlarımıza rehberlik yapıp onların gerek zekat gerek vekalet yoluyla kurban bağışındaki bilgi ve ihtiyacını farklı merceklerden edinmesini önleyip bu ihtiyacı, personeli olduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetlerini anlatarak bizlerin karşılaması büyük önem arz etmektedir.” dedi

Yatılı Hafızlık Erkek ve Kız Kur’an Kurslarına Ziyaret

Ardahan İl Müftülüğü Serhat Ulu Camii konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantısından sonra Hafızlık kurslarını ziyaret eden Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş, öğreticilerden bilgi ve yapılan sosyal faaliyetler hakkında bilgi aldıktan sonra öğrencilerle bir araya geldi.

Aslantaş; “Sizler Allah kelamını okuyup ezberleyen ve onu hayatına nakış nakış işlemek için çaba sarf eden, Allah katında mükafatı ayrı bir konumda olan kişilersiniz. Farklı meşguliyetler, eğlenceler vs. gibi durumlar varken sizler burada Allah’ın kelamını ezberleyen ve ileride insanlara dini en güzel şekilde yaşayabilmeleri için büyük hedefler doğrultusunda kendi niteliğini, değerini arttıran ‘her nimetin bir mesuliyeti vardır’ şuuruyla çaba ve gayret gösteren hizmet ve İslamın nurunu yanında götüren nadide kişiler olacaksınız. Bu sebeple sizler geleceğin din görevlileri, hocaları olacak adaylarısınız.” dedi.

Konuşmasından sonra öğrencilerin istek ve taleplerini dinleyen Diyanet İşleri Uzmanı Aslantaş, ziyaretlerini sonlandırdı.

Yapılan ziyaretlerde Ardahan İl Müftü Vekili Dr. Mustafa Demir eşlik etti.