30.04.2024

UYGULAMALI HAC EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri  tarafindan 2024 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı ile hacca gidecek hacı adaylarımıza yönelik "Uygulamalı Hac Eğitim Seminerleri" başladı.

Serhat Ulu Camii  Toplantı Salonunda düzenlenen seminer, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Adem KARADENİZ, "İbadet Bilinci, Hac ve Umre ibadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık " konulu sunum gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Adem KARADENİZ ;
 ''Cenabı hak hac ibadetini insanoğluna bir kez farz kılıyor. Yüce Rabbimiz ayeti kerimede şöyle buyuruyor; Oraya gitmeye gücü yeten herkesin o İbadet Evi'ni ziyaret etmesi de Allah'ın insanlar üzerinde bir hakkıdır. Peygamber efendimiz (s.a.s.) ise, “Kim Allah için hacceder de (Allah'ın rızasına uymayan) kötü söz ve davranışlardan ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsa, annesinden doğduğu günkü gibi günahlarından arınmış olarak hacdan döner.
Annesinden doğduğu günkü gibi günahlarınızdan arınmış olarak  dönmek istiyorsanız iki şey önemlidir;  Allaha olan haklar ve kullara olan haklar, eğerki orda  Allaha olan haklarınızı yerine getirirseniz Allah sizleri günahlardan arınmış bir şekilde geri gönderir ama ikincisi olan  kul haklarını Allah (c.c) affetmiyor komşularımızdan, akrabalarımızdan ve dostlarımızdan helallik alalım. Artık akrabalarınız, komşularınız ve dostlarınız  sizi farklı görecek şuna bak şuda hacı güya diyecek onun için bu makama layık olmaya çalışın. Rabbim şimdiden haccınızı kabul buyursun''dedi.

Hacı adaylarına valiz, sırt çantası, Kur'an-ı Kerim, ilmihal, hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberinden oluşan eğitim seti verildi.