17.07.2023

15 TEMMUZ ŞEHİTLRİMİZİ ANMA PROGRAMLARI

Posof'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi, şehitlerimiz dualarla yad  edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle ilk olarak Posof ilçesindeki camilerde cuma namazı öncesi  mevlitler okundu. Merkez Camii’nde akşam namazına müteakip okunan Yasin-i Şerif ve yapılan duanın ardından hükümet konağı önünde toplanan yetkililer ve vatandaşlar Posof şehitliğine kadar tekbirler eşliğinde meşale ve bayraklarla  yürüyüş gerçekleştirildi.. Şehitlikte okunan Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra İlçe Müftü V.Turan Çiftçi tarafından dualar edildi. Alpaslan Caddesindeki program ise Posof İlkokulu önünde yapıldı. Sunuculuğunu Posof Merkez Camii imam hatibi Yaşar Mert" in yaptığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  Merkez Camii Müezzini Talat Aydın Kuran-ı Kerim okudu, İlçe Müftü V. Turan Çiftçi'nin  yapmış olduğu dua ile program  devam etti. Burada birer konuşma yapan Posof Kaymakamı Emrah Akduman ve Belediye Başkanı Cahit Ulgar, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün anlamına değindiler. 15 Temmuz gecesinde yaşananlar ve olaylar sinevizyon gösterimi ile vatandaşlara anlatıldı ve Demokrasi Nöbeti başladı.  Program  saat 00: 13' teokunan salalarla sona erdi. Posof İlçe Müftülüğü olarak tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.