29.09.2022

İlçe Müftüsü

Abdullah DOĞAN
1982 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Hatay Reyhanlı’da tamamladı. 2003 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Yayladağı Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret bölümünü bitirdi. 2005 yılında dikey geçişle Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini birinci lisans eğitimi olarak tamamladı.

2007 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 4/b sözleşmeli imam-hatip olarak göreve başladı. 2013 yılında ise aynı yere 632 sayılı KHK ile kadrolu olarak atandı. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans’tan, ardından dikey geçişle Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2014 yılında mezun olarak ikinci lisans eğitimini bitirdi. 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Pedagojik Formasyon eğitimi aldı. 2015 yılında başladığı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezini 2018 yılında 26. dönem kursiyeri olarak başarıyla tamamladı. Aynı yıl Hatay İl Vaizi olarak atandı. Başkanlığımızın tensibiyle Suriye Görev Gücü Zeytindalı Bölgesi’nde 3 yıla yakın Din Hizmetleri Koordinatörü olarak görev yaptı.

Başkanlığımızın 2021 yılında açtığı Müftülük yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olarak Çıldır İlçe Müftüsü olarak atandı. 29.09.2022 tarihi itibariyle de bu görevine başladı. Halen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili ve Belağatı alanında yüksek lisans çalışması devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babası olan müftümüz iyi derecede (A seviyesi) Arapça bilmektedir.