29.09.2023

Çıldır'da Sabah Namazı Buluşması

Çıldır Müftülüğü tarafından 2023 Mevlid-i Nebi Haftası ve Camileri ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Çıldır Merkez Caminde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.
Program sabah ezanı sonrası okunan Yasin-i Şerif ve Dua ile başladı. Bizzat ilçe Müftüsü sayın Abdullah Doğan sabah namazını kıldırarak namaz sonrası cemaate haftanın önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.
Konuşmasında: "Bu yılki temamız başkanlığımız tarafından "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" olarak belirlenmiştir. Genelde insanlığın özelde İslam aleminin bugün en çok muhtaç olduğu şey Efendimiz (S. A. S)'in bizlere miras olarak bıraktığı hayat tarzı yani sünnetidir. Onun sünneti ise iman, istikamet, güzel ahlak, doğruluk, adalet, güvenilir olmak ve birlikte yaşama kültürüdür. Bugün büyük acılar içinde kıvranan insanlığın reçetesi ancak budur. Rabbim ona hakiki manada ümmet olup şefaatine nail eylesin." ifadelerine yer verdi.
Program çorba ve çay ikramı ile sona erdi. 24.09.2023