07.12.2020

Eyüp KALKAN

1972 yılında Ardahan İli’nin Sulakyurt Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde okuduktan sonra, İstanbul’da Güngören Birlik Camii Kur'an kursunda hocası Hafız Ömer BALCI’dan hafızlığını yaptı. Ardahan İmam-Hatip Ortaokulu ve devamında Ardahan İmam-Hatip Lisesini birinci olarak bitirdi. Akabinde Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 1999 yılında birinci olarak bitirdi. 2002 yılında intisap ettiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam-hatip olarak göreve başladı. 2006-2009 yılları arasında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ihtisas eğitimini ikmal etti. 2012 yılında din görevlisi olarak uzun süreli gitmiş olduğu Hollanda’dan vaizlik görevinin çıkması nedeniyle Türkiye’ye döndü. 2018 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde "Şah Veliyyullah ed-Dihlevi'nin Kur'an İlimlerine Yaklaşımı” isimli tez ile yüksek lisansını tamamladı. İmam-hatip olarak başladığı meslek hayatını Kur'an kursu öğreticiliği, vaizlik, şube müdürlüğü olarak devam ettirdi. 30.11.2020 tarihi itibariyle de Hanak İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Eyüp KALKAN, Arapça ve İngilzce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.