29.02.2024

KADINLARA YÖNELİK “BERAT KANDİLİ” PROGRAMLARI

Hanak İlçesinde 24 Şubat 2024 Cumartesi günü kadınlara yönelik Berat Kandili programları düzenlendi. Hanak Merkez Selamverdi Mahallesi Camii ile Ortakent Mahallesi Yeni Camiinde düzenlenen programlar, Kur’an Kursu öğreticileri tarafından icra edildi.

Rahmet damlacıklarının sağanak sağanak yağdığı, bizleri çepeçevre kuşattığı üç ayların ikincisi olan Şaban ayının on beşinci gecesi idrak edilen Berat Kandili coşku ve dualarla anıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlar, ilahilerin okunması, Berat Kandili hakkında sohbetlerin yapılmasının ardından dua ile bitirildi. Berat Kandilinin önemi, bu gecede neler olduğu ve bu gecenin nasıl değerlendirilmesi gerektiği anlatıldı.

Hanaklı kadınların yoğun ilgi gösterdiği programlar, yapılan ikramların ardından sona erdi. Kadınlar böyle programların düzenlenmesi nedeniyle Hanak İlçe Müftülüğüne ve emeği geçen herkese minnettar olduklarını ifade ettiler.