21.07.2024

HAC DÖNÜŞÜ ZİYARETİ

Posof İlçe Müftülüğünde Uzman Vaiz olarak görev yapan aynı zamanda Posof İlçe Müftü Vekili olan Turhan ÇİFTÇİ ile Posof İlçesi Armutveren Köyü Camii İmam-Hatibi Gazi AÇIKGÖZ hac dönüşünde, Hanak İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN, Çıldır İlçe Müftüsü Abdullah DOĞAN, Hanak İlçe Müftülüğü Vaizi Veysi BİLDİK, Hanak İlçe Müftülüğü VHKİ Metin ÇOBAN, Damal İlçe Müftülüğü VHKİ Erdoğan KARAKAYA tarafından ziyaret edildi.

İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN: “Kutsal topraklara gidip oranın manevi atmosferini yaşamak anlatılacak bir durum değildir. Yaşanması gerekli olan bir husustur. Yüce Mevlam, Hocalarımızın yapmış oldukları hac ibadetlerini kabul eylesin. Hac aylarında kutsal topraklarda olmanın ayrı bir güzelliği vardır. Hz. Peygamber (sas): “Kabul olunmuş bir haccın (hacc-ı mebrur) karşılığı ancak cennettir.” (Buhârî, Umre, 1; Müslim, Hac, 437) buyurmaktadır. Ülkemizde hac ibadetini yapmak için bekleyen yaklaşık 2 buçuk milyon kişi var. Yüce Mevlam, isteyen herkese hac ibadetini yapmayı en kısa zamanda nasip eylesin.” dedi.

Ziyaret edilen Hocalarımız, Hanak ve Çıldır İlçe Müftüleri ve diğer arkadaşlarımızın, bizleri ziyaret etmeleri nedeniyle kendilerine şükranlarımızı arz ediyoruz diyerek memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.