21.07.2024

ÇAYAĞZI KÖYÜNDE AŞURE İKRAMI

Hanak İlçe Müftülüğü tarafından Muharrem ayı çeşitli etkinliklerle idrak edilmektedir. 19 Temmuz 2024 Cuma günü Çayağzı Köyünde aşure ikramı yapıldı. Aşure programı Çayağzı Köyü Camii İmam-Hatibi Hacı Ali YÜCE Hocanın rehberliğinde, Muhtarlık ve köy halkının katkılarıyla hazırlandı.

19 Temmuz 2024 Cuma namazı sonrası Çayağzı Köyü Taziye Evi önünde gerçekleştirilen aşure ikram programına Hanak Kaymakam Vekili Ahmet Sami MERAM, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan SÖKMEN, İlçe Emniyet Müdürü Barış ABLAY, İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN, Kurum Müdürleri, Çayağzı Köyü Muhtarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hanak Kaymakam Vekili Ahmet Sami MERAM: “Muharrem ayının içerisinde bulunmaktayız. Bu gibi günler bizlerin birlik ve beraberliğimizi perçinleyen günlerdir. Bu ayda aşure gibi bir geleneğimiz var. Bu geleneği yaşatan, bu aşurelikleri hazırlayan, bizlerin burada toplanmamıza vesile olan başta İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN Müftümüz, Köy Muhtarı Ruhat OCAK, Çayağzı Köyü Camii İmam-Hatibi Hacı Ali YÜCE Hocamız olmak üzere bu organizasyonunda görev ve sorumluluk alan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Aşure ikramının akabinde İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN tarafından dua yapıldı. Köy Muhtarı Ruhat OCAK da davetlerine icabet eden tüm davetlilere ve katılanlara teşekkür etti.