11.04.2024

ŞEHİT POLİSLERİMİZ HATİM VE DUALARLA ANILDI

10 Nisan 1845 tarihi, Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Günü olarak kutlanmaktadır. 10 Nisan 2024 tarihi de Emniyet Teşkilatımızın 179. kuruluş yıl dönümüdür. Bu zamana kadar şehadet şerbetini içip şehit olan polislerimiz için, Hanak İlçe Müftülüğümüz koordinesinde din görevlileri tarafından üç adet hatmi şerif okundu.
    İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN: “Din, devlet, vatan, millet, mukaddesat uğrunda canlarını hiçe sayarak çalışan, istiklal ve istikbalimiz uğrunda ruhlarını fedayı can eden şehitlerimizin üzüntüsünü ülke olarak yaşıyor, millet olarak bu acıyı paylaşıyoruz. Yüce Allah (cc): “Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.” (Bakara, 2/154) buyurmaktadır. İslam’da şehitlik ulvi bir makamdır. Allah, şehitliği herkese nasip etmez. Bazı makamlar vardır ki bunlar çalışmakla elde edilmez. Peygamberlik ve şehitlik gibi. Peygamberlik makamı gibi şehitlik makamı da çalışmakla elde edilecek bir makam değildir. Bizler de şehitlerimize karşı vazifemizi bir nebze olsun yerine getirmek, onları hayırla yad etmek ve onların şefaatine nail olmak için hatmi şerifler okuyup ruhlarına ithaf ettik. 8 Nisan 2024 tarihinde Teravih namazında okumuş olduğumuz hatimlerin duasını yaparak onları anmanın gayreti içerisinde olduk. Tüm şehitlerimize Yüce Mevla rahmetiyle muamele eyleyip bizleri de onların şefaatinden mahrum eylemesin.
10 Nisan 2024 tarihi hem Ramazan Bayramı hem de Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 179. Yıldönümü olması hasebiyle Hanak İlçe Emniyet Amiri Barış ABLAY’ı makamında bir buket çiçek ile ziyaret ederek onun şahsında tüm emniyet çalışanlarının günlerini tebrik ettik.” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.