11.04.2024

KABRİSTAN ZİYARETİ

10 Nisan 2024 Çarşamba günü Ramazan Bayramının birinci günü idrak edildi. Ramazan bayram namazı kılındıktan sonra kabristanlar ziyaret edildi. Yasin suresi ve kısa sureler okunarak dualar yapıldı. Selamverdi Mahallesi kabristanına yapılan ziyarete Hanak Kaymakamı Sayın Ömer Övünç KOŞANSU, Hanak Belediye Başkanı Erdal KURUKAYA, Hanak İlçe Jandarma Komutanı Hasan SÖKMEN, Hanak İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.
      İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN: “Bayramlar neşe, sevinç, mutluluk aynı zamanda kırgınlıkların giderildiği, küs olanların barıştığı, akraba, komşu, tanıdıkların hal ve hatırlarının sorulduğu, yetim, garip ve kimsesizlerin hatırlandığı ve ihtiyaçlarının giderildiği günlerdir.
       Bayramlar ziyaret günleridir lakin sadece hayatta olanların değil kabristanlarda medfun bulunan geçmişlerimizin de hatırlandığı zaman dilimleridir. Hem geçmişlerimize olan görevlerimizi yerine getirmek hem de bizden sonra gelecek olan nesillere bu geleneği göstermek için kabristan ziyaretlerini yapıyoruz. Kur’an-ı Kerim okuyup sevaplarını onlara gönderiyor ve onlardan ibret alıyoruz. Zira Hz. Peygamber (sas): “Kabirleri ziyaret ediniz. Çünkü kabirleri ziyaret, size ahreti hatırlatır.” (İbn Mâce, Cenâiz, 47) buyurmaktadır.
         Allah, cümle geçmişlerimize, tüm şehitlerimize, bu kabristanda ve diğer kabristanlarda medfun bulunan bütün müminlere rahmetiyle muamele eylesin. Yüce Mevla’m cümle geçmişlerimizin kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.