24.04.2024

ULU ÇINARLAR ZİYARETİ

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Ulu Çınarlar Projesi uygulamaya konulmuştur. Başkanlığımız, bu proje ile kuşaklar arası kaynaşmayı öngören genç, yaşlı, hasta, engelli buluşmalarını hayata geçirmek ve bu ziyaretler ile kuşakları birbirleriyle buluşturmak ve kültür alışverişi yapmayı amaçlamaktadır. 23 Nisan 2024 tarihinde Aşağı Aydere Köyü ve Alaçam Mahallesinde yapılan ziyaret, İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN, Aşağı Aydere Köyü Camii İmam-Hatibi Oktay ÖZSOY  ve Alaçam Mahallesi Camii İmam-Hatibi Özgür PİRECİOĞLU tarafından gerçekleştirildi.
            İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN: “Başkanlığımızın başlatmış olduğu bu proje ile tecrübeli büyüklerimiz ile genç kuşakları buluşturup, büyüklerimizin tecrübelerini genç kuşaklara aktarmak ve onlarla iletişim halinde olmaktır. Bu projenin amacı da zaten budur. Bu proje kapsamında Aşağı Aydere Köyünde  yaşayan 1943 doğumlu Nurettin DURSUN amcamız ile Alaçam Mahallesinde yaşayan 1938 doğumlu Saniye YOLCU ninemizi ziyaret ettik. Onların yaşamış olduğu dönemin özelliklerini kendilerinden öğrenmeye çalıştık. Yüce Mevla kendilerine, ailelerine, çoluk çocuklarına, torunlarına sağlıklı ömürler versin.” diyerek yapılan ziyaret hakkında bilgilendirmede bulundu.
           Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nurettin DURSUN ile Saniye YOLCU, ziyaretçilere bazı tavsiyelerde bulunarak hayatlarındaki tecrübelerden kesitler aktardılar.