23.09.2021

ARDAHAN HAFIZLIK YATILI KUR’AN KURSU’NA ZİYARET

Hanak İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde yaz Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler, kurs bittikten sonra gezi programı ile ödüllendirildi. Ardahan il merkezinde çeşitli yerler ziyaret edildi. Bu kapsamda Serhat Ulu Camii de ziyaret edilen yerler arasındaydı.

İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN: “2020-2021 eğitim-öğretim yılı yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilerimizden özellikle Ardahan merkez yatılı Kur’an kursunu merak edenler hafızlık yatılı Kur’an kursunu gezmek istediler. Biz de öğrencilerimizin bu isteklerini geri çevirmek istemedik. Bir program yaparak bu geziyi organize ettik.

İlk önce Ardahan İl Müftümüz Sayın Remzi PEHLİVAN Hocamızdan randevu talep edip öğrencilerimizle beraber kendisini makamında ziyaret ettik. Sayın PEHLİVAN, kendi hayatından örnekler vererek öğrencilere bir takım tavsiyelerde bulunup, kendilerine ileride ne olacaklarını sorup akabinde öğrencilere hediye takdiminde bulundu. Daha sonra Ardahan Merkez Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu, Ardahan Kalesi, Yanık Camii, Serhat Ulu Camii gibi yerleri ziyaret ettik. Ardahan Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Yöneticisi Hasan ŞENEL Hocamız, Kur’an kursu ve hafızlık hususunda bilgiler verdi. Kur’an Kursu Öğreticileri de sohbet havasında geçen bir ortamda kendi hayat tecrübelerini öğrenciler ile paylaştılar. Serhat Ulu Camii İmam-Hatibi İbrahim ARSLANTÜRK Hocamız Serhat Ulu Camii hakkında öğrencilere bilgiler aktardı. Kendisinin de Hanak İlçesi Selamverdi Camiinde uzun zaman görev yaptığını, azimli ve gayretli çalışmalarının sonucu olarak bu Serhat Ulu Camide görev yapmanın kendisine nasip olduğunu ve bu durumdan kendisinin çok mutlu olduğunu ifade etti.

Ardahan Kalesi ve Yanık Camii ziyaretlerinden sonra öğrencilerimize yaptığımız ikram ile Hanak İlçesine dönüş zamanı gelmiş oldu. Böyle organizasyonlar öğrencilerin belleğinde kalacak ve gelecekte güzel bir hatıra olacaktır. Bu organizasyonda emeği geçen Selamverdi Camii Müezzin Kayyımı Fatih BURAN Hocamıza teşekkür ediyorum. diyerek gezi programı hakkında bilgiler verdi.