23.09.2021

EYLÜL 2021 KİTAP OKU-YORUM PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı gereği Kitap OKU-YORUM Projesi toplantısı yapıldı. Hanak İlçe Müftülüğü din görevlileri de Kitap OKU-YORUM Projesi toplantısını yüz yüze olarak gerçekleştirdi. Toplantıda “Kafama Takılanlar” (Prof. Dr. Cağfer KARADAŞ) isimli kitap ile Diyanet Aylık Dergi Ağustos-2021 Sayısının müzakeresi yapıldı.

İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN: “Başkanlığımızın talimatı gereği Kitap OKU-YORUM toplantımızı yüz yüze yaptık. Bu toplantımızda, Başkanlığımız tarafından belirlenen kitap ve dergiyi daha önce okuyup şimdi de müzakeresini yaptık. Kafama Takılanlar adlı kitapta insanın zihnini meşgul eden özellikle gençleri farklı mecralara sürükleyen soruların cevapları yer almaktadır. Din ve bilim çatışır mı, Allah’ın da bir yaratıcısı var mı, dünya düz mü vb. gibi birtakım soruların cevapları ayetler ve hadisi şerifler ışığında açıklanmaktadır. Bu kitap özellikle gençlerin okuması gerekli olan bir kitaptır. Günümüzde din görevlilerine sorulan sorular da değişti. Dolayısıyla bu kitabı birkaç kez okuyarak ve içimize sindirerek bilgimizi artırmanın gayreti içerisinde olalım.

Vahiy Ezeli ve Edebi Hitap temasıyla okurlarla buluşan Diyanet aylık dergide; Allah ile insan iletişimini yeniden düşünmek, Kur’an’ın yazıyla tespitinde vahiy kâtipliği, Diyanet hizmetleri bağlamında irşat ve tebliğin hedefi vb. gibi pek çok konuda güzel yazılar var. Bütün arkadaşlarımız görüş ve düşüncelerini açıkladılar. Yapmış olduğumuz değerlendirme ve yorumlama toplantısı verimli ve bereketli oldu. Bundan sonraki süreçte her ay düzenli olarak bu toplantılarımızı şartlara göre yüz yüze-çevrimiçi olarak devam ettireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.