11.10.2021

CAMİİ TANITIMI

2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Hanak İlçe Müftülüğü tarafından, Hanak Merkez Atatürk Ortaokulu öğrencilerine cami tanıtımı yapıldı. Cami tanıtımı, İlçe Müftüsü Sayın Eyüp KALKAN başkanlığında Fatih Sultan Mehmet Camii Müezzin-Kayyımı Bünyamin KOÇ ile Selamverdi Camii Müezzin-Kayyımı Fatih BURAN tarafından gerçekleştirildi.

İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN: “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle öğrencilere camiyi ve kısımlarını tanıtalım istedik. Kaymakamlık Makamından almış olduğumuz Olur’a ve öğrenci velilerinden alınan izin belgesine istinaden, öğrencilerimize Hanak İlçe Merkezinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Camiini tanıttık. Mihrap, minber, kürsü, kubbe, mahfil, minare, şerefe, alem, şadırvan hakkında öğrencilere kısa bilgiler eşliğinde camiyi tanıttık. Okulların öğretmensiz olamayacağı gibi camilerin de imamsız olamayacağını, cami görevlilerinin imam-hatipler ve müezzin-kayyımlar olduğunu söyleyip, cami görevlilerinin cami içerisinde görev icra ederken giymiş oldukları sarık ve cübbe hakkında bilgi verdik.”

Cami tanıtım programı öğrencilere çikolata ikramıyla sona erdi. Hanak Atatürk Ortaokulu Okul Müdürü Fatih KAVASOĞLU ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zeynep ALIŞIK gözetiminde camiyi ziyaret eden öğrenciler, ziyaretin ardından okullarına döndüler.