14.10.2021

MÜFTÜLÜKTEN ÖĞRENCİLERE KIYAFET DESTEĞİ

Türkiye Diyanet Vakfı Hanak Şubesi, ihtiyaç sahibi öğrencileri unutmadı. Okulların başlaması ve havaların soğuması ile birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık bot, mont vb. kıyafet desteğinde bulundu.

İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN: “Hadis-i Şerifte: Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” buyurulmaktadır. Bu ilkeden hareket eden Türkiye Diyanet Vakfı, zor zamanlarda yurtiçi ve yurtdışındaki fakire, ihtiyaçlıya her zaman el uzatmıştır. Dinimiz iyilik konusunda yardımlaşmayı emretmiştir. Bu kapsamda, Türkiye Diyanet Vakfı, LC Waikiki firması ile anlaşma yapmış olup, İl ve İlçe Müftülüklerine yardım kartları göndermiştir. Kıyafet alımı için gönderilen bu kartlar ile alınan giysiler ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmıştır. Her bir arkadaşımız, görev yaptığı yerdeki ihtiyaç sahiplerini ve onların ihtiyaçlılarını tespit etti. Bizler de bu emanetleri yerli yerine ulaştırmanın gayreti içerisinde olduk. Bu kıyafetler vesilesiyle Türkiye Diyanet Vakfı’na şükranlarımızı iletiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.