28.11.2021

AİLE İÇİ VE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMLERİ

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Faaliyeti” kapsamında Ardahan İli Damal İlçesindeki kahvehanelerde eğitim faaliyeti düzenlenmiştir. Faaliyet 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Haftası kapsamında; Ardahan İl Jandarma Komutanlığı, Ardahan İl Müftülüğü ve Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli tarafından müşterek olarak icra edilmiştir.

Eğitim faaliyetine Ardahan İl Müftülüğünü temsilen Hanak İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN katılmış, kahvehanelerde sohbet ortamında icra edilen faaliyette Sayın KALKAN şu hususlar üzerinde durmuştur: “Aile kişilerin mutlu olmak için oluşturdukları bir ortamdır. Ailede var olan huzur ve mutluluk herkesi müspet anlamda etkileyecektir. Unutmamamız gereken bir olgu vardır ki bizleri de doğuran bir annedir. Dolaysıyla annelerimize, eşlerimize, kız çocuklarımıza karşı her zaman sevgi ve saygı çerçevesinde davranışlarımızı göstermemiz gerekmektedir. Hz. Peygamber (sav)’in, Hz. Ali (ra)’nin aile hayatlarına baktığımızda huzuru ve mutluluğu görürüz. Bizler de onların hayatından esinlenerek şiddeti, kabalığı, dayağı hayatımızdan çıkarmalıyız. İşte o zaman mutlu aile, mutlu toplumdan bahsedebiliriz. Şeytana ve nefsimize uymaksızın hayatımızı devam ettirelim ki mutlu olalım. Aslında mutluluğun formülü (5S) diye ifade edilen şu kavramlarda gizlenmiştir. Bunlar: Sevgi, saygı, sadakat, sabır, samimiyettir. Kadınlar, erkeklerle birlikte bir bütünü tamamlayan diğer yarıdır.” (Ebu Davud, Taharet, 94) buyuran Hz. Peygamberin ifadesi çok manidardır.”