05.12.2021

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE VEFA

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Hanak İlçe Müftülüğümüz tarafından engelli kardeşlerimize ve ailelerine yönelik bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi. Selamverdi Mah. Camii Müezzin Kayyımı Yasin DAĞLIOĞLU ve aynı cami cemaatinden Mehmet YILMAZ amcamız ile Hanak İlçesinde ikamet eden engelli kardeşlerimiz ziyaret edildi. Hal ve hatırları sorulup, Hanak İlçe Müftülüğünden bir taleplerinin olup olmadığı soruldu. Kendilerine Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından kitaplar hediye edildi.

İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN: Engelli olmak bir kusur değildir. Bu Rabbimizin bir imtihanıdır. Engellilere bakma karşılığında cennet vaad edilmiştir. Kur’an’ın ifadesine göre asıl engellilik; Kur’an’a, hidayete, hakka, hakikate, doğruya karşı kör, sağır ve dilsiz kalmaktır. (Bkz. Bakara, 2/18, 171; Enfal, 8/22; Muhammed, 47/23) Hz. Peygamber (sav) engelliliğe, dış görünüşe değil ehliyet ve liyakate bakmıştır. Allah Resulü (sav) bu konuda: “Allah, sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz ancak sizin kalplerinize ve amellerinize bakar.” buyurmaktadır. Gözleri görmeyen Abdullah İbn Ummi Mektum’u kendi yerine defalarca (13 kez) vekil olarak bırakmıştır. Aynı şekilde ortopedik engelli olan Muaz b. Cebel’i Yemen’e Vali olarak göndermiştir. Bu örnekler, bizlerin ibretle bakması gereken hususlardır. şeklinde bilgiler verdi.