03.06.2021

İLÇEMİZDE YAĞMUR DUASI YAPILDI...

Serhat ilçemiz şirin Posof'ta halkın yoğun talebi üzerine yağur duası yapıldı. Uzun zamandır sadece geceleri serpinti şekilde yağan yağmur dan başka normal yağmur yağmadığı için kuraklık yaşandığından kurbanlar kesilerek dualar edildi.
Merkez camiinde kılınan öğlen namazından sonra ilçe Müftüsü Osman GÜL imamlığında iki rekât istiiska namazı kılındı ve tekbirlerle Müftü Gül hutbe okumak için minbere çıktı. Yağmur yağmamasının sebeplerinden örnekler vererek Peygamber efendimizin hayatından ve yaşanan sünnetlerden örnekler vererek cemaate bilgiler sundu.
Okunan hutbeden sonra getirilen tekbirlerle beraber dualar yapıldı. Cemaat camiden çıktıktan sonra cami yanındaki tarihi mezarlık yanında tekrar saf tutularak dualar edildi. Dua edilmeden önce Peygamber efendimizin sünneti seniyesine muvafık olarak cemaate ceketlerini ters giymeleri belirtildi ve dua edildi. Duadan sonra da tekbirlerle beraber kurbanlar kesildi. Kesilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.